Bostadsguiden – Seriesläpp

December och julen närmar sig med raska steg. Vi befinner oss i slutspurten av året innan ledigheten med nära och kära är här. Bostadsmarknaden börjar se mer och mer positiv ut samtidigt som omvärlden verkar ha undvikt en recession. Jag är fortsatt positiv och tror på stigande bostadspriser de kommande månaderna. En räntehöjning i december kan vi fortfarande vänta oss, men det bör inte påverka bostadsmarknadens positiva sentiment. 

Idag presenterar jag officiellt min nya serie som jag kommer fokusera på de kommande månaderna på hemsidan. Jag kommer emellanåt, då jag känner att det är nödvändigt, kommentera marknaden i kortare inlägg på sidan av denna serie. Den här serien var ursprungligen tänkt att kallas för “Vägen till ditt nya hem” men jag har bestämt mig för att Bostadsguidenär en mer korrekt benämning. I seriens inlägg kommer jag djupdyka i de olika delarna en köpare går igenom på vägen till sitt nya hem. Det finns redan en del information ute på nätet när det kommer till den här processen, men de lämnar enligt mig en del att önska. Informationen är i dem flesta fallen enbart ett par meningar och försöker förenkla en process som egentligen är komplicerad. Läsaren får inte någon större inblick om vad som faktiskt sker bakom kulisserna. 

Mitt mål med den här serien är att ni läsare ska känna att det inte är lika läskigt att köpa en bostad, som ni kanske tyckte innan ni läst denna serie. Ni ska kunna gå in på en visning rakryggade och självsäkra, hantera en budgivning och till slut genomföra en kontraktsskrivning. Min förhoppning är att den här serien kan används som en handbok som ni kan luta er tillbaka på när ni blir osäkra i vissa frågor under processens fortlöpande.

Den första delen av serien är redan ute på hemsidan och ger er ett smakprov på hur de kommande artiklarna kommer se ut. Ni kan läsa min artikel för en månad sedan när jag skrev om lånelöftet. Samma djupdykning kommer ske i de olika delarna som jag har planerat att skriva om. En sammanställning över de kommande artiklarna hittar ni nedan där jag försökt bygga en röd tråd för hela processen. Den ska förhoppningsvis täcka allting från att en tanke om att köpa ett nytt hem väcks, till att man står på andra sidan med nya hemnycklar i handen. 

Om ni känner att jag har missat något så är ni varmt välkomna att höra er till mig via kontaktformuläret, Instagram, Linkedin eller på Facebook med fler förslag. Jag tar mer än gärna emot tips då det är lätt för mig att missa aspekter med tanke på att jag kan ta vissa delar för givet i samband med att jag dagligen arbetar med denna process.

Bostadsguiden – Sammanställning över seriens olika delar

Lånelöftet

Att hitta sitt nya hem

– Vad köper du?

– Bostadsrätt
   – Bostadsrättsförening
   – Äkta och oäkta förening

– Hus
   – Lagfart
   – Besiktning

– Visningen

– Budgivningen

– Kontraktet

– Tillträdet 

– Fel i bostaden

Hoppas ni ser framemot att läsa de kommande artiklarna och lära er något nytt. 

Ha en fortsatt trevlig söndag.

/i.

About the author

Imran Kararic

Mäklare i Stockholm Stad, Östermalm.

Add comment

By Imran Kararic

Categories

Archives

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .