Hemnet Trends – Publiceringstid

I denna serie, som jag kommer att kalla Hemnet Trends, använder jag mig av statistisk som jag har tagit fram över hur människor använder sig av Hemnet. I ett försök att utläsa mönster och trender som finns på Hemnet har jag kartlagt hur mycket trafik Hemnet haft under det senaste året genom Google Analytics. Genom att ha kartlagt den här informationen kan jag se t.ex vilken tid, dag eller vecka är den populäraste bland Hemnet-användare.

Tack vare statistiken tänkte jag försöka svara på en förekommande fråga vi fastighetsmäklare får – När är det bäst att publicera?

Den bästa tiden att publicera enligt min definition är den dag i veckan som Hemnet har flest unika besökare på sin hemsida. Den dagen då du med största sannolikhet når ut till så många människor som möjligt. Det finns andra aspekter som man kan ta hänsyn till men i detta inlägg utgår jag från vilken dag som är den bästa publiceringsdagen.

Tittar vi på informationen över trafiken vad gäller hela 2018 är det två dagar som har haft flest unika besökare under årets 46 av 52 veckor. Dessa två dagar är, till min överraskning, Måndag och Tisdag som har ett genomsnitt på över 100 000 fler unika besökare jämfört med resterande dagar. Det här är en markant skillnad och skapar en betydligt bättre förutsättning att rätt person hittar till ditt objekt. 

När du publicerar ut ett objekt kommer ditt objekt hamna längst upp på Hemnet då hemsidans standard inställning är att visa dem senaste publicerade objekten.

Om ditt objekt t.ex publiceras vecka 11 en tidig måndagsmorgon bör enligt datan 956 000 personer besöka Hemnet under dagen och där dem då möts av ditt objekt. Publicerar du istället samma vecka men på fredagskvällen eller en tidig lördagsmorgon når du istället ut till 808 000 personer. Det är med andra ord 148 000 personer som skulle kunna missa din annons för att du valde att publicera på fredagen istället för på måndagen.

Givetvis kommer alltid personer som aktivt letar efter en bostad specificera sig och söka efter det objekt du sitter på. Om det dock finns en liten chans att någon av dessa 148 000 personerna ser just din annons och blir tokförälskad i ditt objekt – är det inte värt att ta den?

Tack för denna gång,
/i.

About the author

Imran Kararic

Mäklare i Stockholm Stad, Östermalm.

Add comment

By Imran Kararic

Categories

Archives

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .